Workshops/lessen

Is groepswerk niks voor jou en/of verkies je een meer individuele aanpak?

klik hierTantrananda biedt een reeks van workshops aan waarin je leert hoe je je partner een tantrische massage geeft.

Tegelijk nemen we jullie een stukje mee in wat tantra nu precies inhoudt: de tantrische visie, achtergrond, geschiedenis, doel, verschillende vormen van tantra enz...

In elke workshop komt een thema aan bod, een bouwsteen waarmee de tantrische massage wordt opgebouwd.

In een dag leer je een volledige massage te geven, naast geleide oefeningen en meditaties.


Deze workshops zijn open voor zowel koppels als alleengaanden. In het laatste geval is het aangewezen dat je zelf een gelegenheidspartner zoekt, om dan samen in te schrijven. Lukt dat niet, kan Tantrananda je e-mail adres aan andere deelnemers/deelneemsters doorgeven, waarna je zelf contact met elkaar neemt om te zien of er een match is.


In elke workshop is plaats voor maximaal 5 koppels. Op die manier blijft het persoonlijker en krijg je meer directe feedback.Reactie van deelnemers na een workshop:


"Een warm onthaal door Devi en Lies, waardoor we ons onmiddellijk op ons gemak voelden. Mooie opbouw van hoe een tantramassage wordt uitgevoerd. Een ideaal moment om liefdevol met elkaar te connecteren en te genieten. Ook de keuze van muziek bracht je in een heel andere wereld van geluk en liefde. Heel wat mooie emoties komen los tijdens de sessie. Zeker een aanrader als koppel om dit samen te doen."
Stefan en Evelyne


"In het begin voelde het nogal spannend: hoe zal het zijn om naakt te zijn bij anderen? Wonderlijk genoeg hebben we hier geen enkele last van ervaren tijdens de workshop. Het was een zeer mooie ervaring voor ons, zeker voor herhaling vatbaar.
De demo was prachtig om te bekijken, een kunstwerk, called 'Love' ontvouwde zich voor onze ogen, echt top! Daarin werd heel mooi, en ook ontroerend getoond waar het (denk ik) om draait. De toelichting van tantra en ook de begeleiding tijdens de eigen massages waren zeer goed. Een mooie en liefdevolle samenwerking tussen Lies en Devi ook. We hebben veel verbinding gevoeld tussen ons, die nu nog verder wordt gezet."


" We hadden eerder al een koppelmassage mogen ervaren bij Tantrananda, en mochten nu op een zeer mooie, kwetsbare en open wijze onze eerste stappen zetten om die zelf te geven aan elkaar, onder begeleiding van mensen waarbij gevoel en veiligheid centraal staan."
S&P


"Als ouder koppel was het gehele concept van demo's en oefenmomenten zeer verrijkend voor wat een Kashmirische massage met zijn liefdevolle aanrakingen in verbondenheid (gever-ontvanger) met je ganse lichaam teweeg brengt. Daarom zouden we vooral aan jonge of jongere koppels de raad geven om kennis te maken met Kashmirische massage en tantra in het algemeen. Nu pas weten we wat we al vele jaren eerder hadden kunnen ontdekken en beleven."


"Als single deelnemen aan een tantra-workshop voor koppels... het lijkt misschien niet zo evident. Maar ik werd voor de gelegenheid gekoppeld aan een Shiva, bij wie ik me meteen op mijn gemak voelde. En wat daarna ontstond, op basis van een schitterende mix van openheid, aanvaarding, nieuwsgierigheid, overgave en excellente begeleiding door Devi & Tara, was magisch... Dankjewel om me terug te laten voelen hoe het is om geconnecteerd en met onvoorwaardelijke liefde in het leven te staan - een natuurlijke staat van bliss, waar we in onze maatschappij maar al te snel van losgekoppeld raken. Tot snel voor meer workshops en lessen."
Lies


"Wij vonden de vorige workshop al zeer goed, maar deze keer was het voor ons nog veel beter. De verbinding die er werd gelegd en het meditatieve was erg welkom. We hebben al geoefend en ook dat betekende een enorme sprong in beleving. Dankjewel voor de fantastische ervaring"
K&W


"Die demo's waren o zo mooi en verhelderend, een heel mooi sensueel spel"

G&K


"Nogmaals hartelijke dank voor de voorbije zondag. Het was zalig en onbeschrijfelijk wat we als koppel hebben meegemaakt. Jullie demo's zijn subliem, de timing van de sessie is uitstekend."


"We hebben enorm genoten van de workshop die we onlangs bij u volgden. We hebben er heel veel energie uitgehaald en genieten nog steeds na! Diezelfde avond, na de workshop, waren we immers nog helemaal in the flow en hadden ’s avonds een enorm zalig, verbindend, energetisch moment samen. De woorden waar u van sprak en waarover we al lazen kregen plots betekenis en het vraagt allemaal om meer. Ondertussen zijn we al twee weken de weg van tantra ingeslagen, met ongekend gevoel van verbondenheid en dankbaarheid."DATA KOMENDE WORKSHOPS:


Zondag 8/9 - basis

Zondag 13/10 - Thema: yoni & lingam massage (ervaring vereist)

Zondag 17/11 - basis

Weekend 14 & 15/12 - Thema: nog te bepalenElke workshop belicht een ander aspect van de tantramassage. In de 'basis' leren we je een gehele massage aan, uiteraard niet heel diepgaand, daarvoor is één dag te kort.

Je kan elke workshop afzonderlijk volgen, maar het is zeker interessant meerdere keren de basis te volgen. Zo verdiep je je kennis, blijf je oefenen, word je vloeiender en zelfzekerder.

Voor de basis is geen voorkennis of ervaring vereist.


Naast de basis workshop zijn er ook thema-dagen. Daarin gaan we meer in detail op een bepaald aspect inzoomen, of komt een specifieke stijl van tantramassage aan bod. Voor bepaalde thema's is het aangewezen dat je reeds vertrouwd bent met tantra. Verloop van een workshop:


 • aankomst, onthaal met thee of koffie
 • korte kennismakingsronde
 • overlopen van de inhoud van de workshop
 • geleide groepsmeditaties en -oefeningen: bij jezelf komen, landen in het “nu”, verbinden met je lichaam en hart, dynamische tantrische oefeningen, enz...
 • 1e demonstratie van de tantra massage
 • tijd om beurtelings de massagetechnieken toe te passen terwijl we je begeleiden
 • middagpauze: eigen lunch, dranken van het huis
 • geleide groepsmeditaties en -oefeningen
 • 2e demonstratie
 • tijd om beurtelings de massage technieken toe te passen terwijl we je begeleiden
 • feedback in groep en afsluitende meditatie


Praktisch:


 • aanvang 10u, einde voorzien rond 17u30 - ontvangst vanaf 9u30 
 • inbegrepen in de prijs: gebruik van olie, sarongs, handdoeken, douchen, water/thee/koffie, gezonde snacks
 • gelieve mee te brengen: eigen lunch
 • je werkt met je eigen (gelegenheids-)partner
 • bij het masseren is de ontvanger naakt, de gever kan kiezen


Grenzen:


Zowel individuele- als groepsgrenzen zijn belangrijk, we respecteren beiden en elke deelnemer draagt verantwoordelijkheid om eigen grenzen, grenzen van de ander en van de groep te respecteren. 

Er wordt gevraagd voor aanvang een document te ondertekenen om dit vast te leggen. Dit wordt vooraf naar je toe gestuurd. Deelname kan pas nadat we het ondertekend hebben teruggekregen.Prijzen en reserveringsvoorwaarden: 


 • kostprijs: € 125 per persoon. Na aanmelding krijg je een uitnodiging tot betaling. Pas na ontvangst van je betaling ben je effectief ingeschreven
 • schrijf je ineens in voor 2 workshops, dan krijg je 10% korting op het totale bedrag; schrijf je in voor 3, dan krijg je zomaar 20% vermindering!
 • de inschrijvingen gebeuren in volgorde van betaling, dus wil je je plaats verzekeren, wacht je hier best niet mee. Er is voor elke workshop steeds een wachtlijst; vrijgekomen plaatsen delen we uit in volgorde van aanmelding
 • annuleren kan kosteloos tot 30 dagen voor aanvang. Tot 14 dagen: 50% wordt terug betaald. Minder dan 14 dagen voor aanvang is er geen terugbetaling mogelijk
 • indien de workshop onverhoopt niet kan doorgaan, wordt je betaling naar keuze ofwel bewaard voor een andere datum, ofwel terugbetaald


Lesgevers: Devi & Lies
Om je aan te melden, of voor bijkomende informatie, stuur een e-mail naar:


tantranandadevi@gmail.com


We antwoorden meestal dezelfde dag nog.

Mocht een antwoord uitblijven, check ook eens je spambox!


Privé-lessen


Privé-lessen tantramassage


Heb je interesse om te leren hoe je zélf een tantrische massage kan geven aan je partner? Of misschien wil je wel professioneel met tantramassage aan de slag?

Wij delen graag onze kennis en kunde met jou, vanuit onze jarenlange ervaring en vele professionele opleidingen. Je krijgt onmiddellijk vanuit de praktijk de meest bruikbare technieken mee van Devi, zelf een ervaren en getraind tantramasseur met verscheidene certificaten op zak (klik hier voor meer info over Devi).

Kun je zelf geen oefenpartner meebrengen? Wij zorgen voor een ervaren vrouwelijk model, zodat je ook steeds relevante feedback krijgt. Ben je een vrouw en wil je de man leren masseren, dan zorgen we voor een mannelijk model of kan je oefenen op Devi. Het voordeel is dat je dan heel gerichte feedback ontvangt.

Kom je als koppel en wil je beiden de massage aanleren? Dan oefen je in de les uiteraard op elkaar.


Ook al leer je in één les al heel wat, we raden toch aan minimaal 12 uur les te nemen (bv. 4 lessen van 3 uur) zodat je je partner probleemloos naar de tantrahemel kan brengen middels een volledige lichaamsmassage, inclusief de lingam en yoni.

Een volledige cursus over één tantrastijl duurt gemiddeld 20 uur, naar keuze te spreiden in de tijd.

Bij het afronden van een module en na het slagen in een proefmassage ontvang je een certificaat. 


Binnen tantrische massage bieden we de volgende stijlen aan:


 • Tibetaanse tantra (prana of levensenergie opwekkend en uitbalancerend)
 • Sensuele tantra (zacht en prikkelend, puur genieten)
 • Kashmirische tantra (liefdevol en koesterend)PRIJZEN van de LESSEN


Als koppel

2 uur = € 120      2,5 uur = € 150        3 uur = € 180


Groepsles 2 koppels: 25% korting (prijs per koppel)

2 uur = € 90      2,5 uur = € 105        3 uur = € 135


Individueel met eigen model

2 uur = € 120      2,5 uur = € 150        3 uur = € 180


Individueel met een model van Tantrananda

(inbegrepen: model aan 15 euro per halfuur)

2 uur = € 180      2,5 uur = € 225        3 uur = € 270